Sector: Residential

The Old Brewery, Bristol

Project Description

The Old Brewery is a high quality, residential-led development that not only reflects the vibrant character of the area but importantly echoes its industrial heritage
94 new homes, of which 16 will be affordable, 9 shared ownership, and 7 for social rental (2 of which will be 3-bed, 5 person houses) together with 2,000 sq m of co-working and
commercial space

A mix of 1,2 and 3-bedroom apartments, as well as 2 three bedroom houses, secure parking for 41 cars, and storage for 202 bicycles

Fully accessible communal and public areas, with suitable ramping steps, level access approaches and thresholds

The apartments will be in two blocks of 7 and 8 residential floors situated within the southern part of the site.

The Old Brewery, will to be an exciting place to live and work. It will be centred around two landscaped courtyards, with pedestrianised areas, terraces, courtyards, as well as a strong focus on public art

Project Involvement

Energy / Sustainability plus Mechanical and Electrical Design Services

Preparation of a Sustainability Statement and Energy Statement, External Lighting Strategy, Ventilation and Extract Strategy and

Daylight and Sunlight Assessment for the proposed apartments plus existing buildings in the close vicinity of the site

Undertaking an assessment of the existing utilities for the site

Design Input / advice into the Stage 2 / 3 design development including preparing design stage BREEAM and SAP assessments, overheating assessment plus daylight and sunlight analysis for the proposed development plus existing neighbouring buildings.

Project Benefits

Careful detailed design and installation to ensure no damage to building fabric of historic significance occurred

Collaborative approach resulting in an integrated MEP design with the building Architecture and Structure

Early identification of the spatial challenges posed with the proposed location enabled a collaborative approach to successfully resolution in a timely manner without affecting the
programme, and avoided ongoing abortive work.